|
זיקתו של חוק שמירת הנקיון לדיני התעבורהחוק שמירת הנקיון, התשמ"ד- 1984, ששמו אינו מרמז על הרלוונטיות הרבה שלו לדיני התעבורה, מטיל על הנהגים שורה של חובות ואיסורים, שהפרתם גוררת סנקציות שונות, החל מקנס, עובר דרך השבתת הרכב וכלה במאסר.מקור הענישה במגוון סיטואציות המוכרות לנו מהכביש נעוץ בחוק זה. אם נהגתם ברכב ומהמשאית שלפניכם ניתז חצץ תוך כדי הנסיעה, או שהנהג במכונית הסמוכה השליך סיגריה מבעד לחלון- דעו כי יש סיכוי סביר שבעל הרכב לא יצא פטור. במקרים מעין אלה, אם שוטר או מתנדב "נאמן נקיון" הבחין בדבר, יתכן ובעל הרכב יקבל בדואר כעבור מספר חודשים הודעת תשלום קנס או זימון לדין. פרק הזמן החולף ממועד ביצוע העבירה ועד לקבלת ההודעה מהרשויות אינו מיטיב עם הנהג. חוק שמירת הנקיון קובע כי ניתן לשלוח לנהג הודעת קנס או להגיש נגדו כתב אישום תוך שנתיים. זוהי תקופת התיישנות חריגה למדי בהתחשב בכך שהנהג כלל לא מודע לכך שהוא נתפס בביצוע העבירה. לשם השוואה, בעבירות מהירות שתועדו על ידי מצלמה אלקטרונית, יש להמציא הודעה לנהג תוך 4 חודשים בלבד. פרק זמן ארוך זה מקשה על בעל הרכב להתחקות אחר פרטי האירוע ולבחון את אחריותו, או להסב את הדו"ח במידת הצורך.
הוראות החוק
לא ישליך אדם פסולת, פסולת בניין או גרוטאות רכב ברשות הרבים או מרשות הרבים לרשות היחיד, ולא ילכלך את רשות הרבים. פעמים רבות, הדו"ח לא ימסר לנהג במעמד ביצוע העבירה, אלא ישלח לביתו. החזקה בחוק קובעת כי רואים את בעל הרכב או את האחראי על הרכב באותה עת כמבצע העבירה, אלא אם הוא יוכיח כי העבירה בוצעה על ידי אחר, ויצביע על זהותו. החזקה על פיה נהג הרכב הוא האחראי לביצוע העבירה לא חלה כשהמדובר הוא בנהג אוטובוס, רכב ציבורי או רכב מסחרי בלתי אחוד כשהפסולת הושלכה מהחלק הנפרד מתא הנהג. כלומר, במידה ומדובר במשאית השייכת לבעל עסק, הדו"ח לא יגיע לידי הנהג.
כל מי שבידו השגחה על קטין שטרם מלאו לו 13 שנים, הנמצא עמו ברכב, לא יניח לקטין להשליך פסולת מהרכב.
|
הצעת חוק קובעת- עונש מינימום של 3 חודשי מאסר למי שיורשע בנהיגה בתקופת פסילה.
11/06/2010
הצעת חוק קובעת: בעבירות תעבורה המבוססות על צילום שתיעד את העבירה, בהן מטבע הדברים הנהג אינו מקבל את הדו"ח לידיו במקום, תקוצר תקופת ההתישנות ותעמוד על 120 ימים בלבד.
11/06/2010
נהגי הרכבים הפרטיים אינם מחויים בהדלקת אורות הרכב במהלך שעות היום
02/04/2010
בית המשפט בחדרה זיכה נהג אשר יוצג על ידי משרדנו מאשמת גרימת תאונת דרכים קטלנית
05/03/2010
נהג אשר יוצג על ידי משרדנו זוכה מעבירת נהיגה בשכרות, לאחר שהואשם כי סירב לבצע בדיקת שכרות.
05/03/2010
|


